5 tipp, hogy a hazaköltözés ne legyen szívás
2017. szeptember 13. írta: Zsófia Tamásy

5 tipp, hogy a hazaköltözés ne legyen szívás

erwan-hesry-166245_1.jpg

Bárhogy is alakult az életed és Magyarországon kell megint boldogulnod, adok pár jó tanácsot, ami nekem bevált. Lehet, el fog varázsolni az otthonlét egy kis időre, de aztán minden a hétköznapi kerékvágásba kerül.

  1. Ne olvass híreket!

De komolyan, nem kell mindenről tudnod. „Amiről nem tudsz, az nem is fáj” alapon miért jó az, ha minden reggel negatív hírekkel bombázod magad? Mennyivel jobb lenne minden napod, ha a hírek olvasása helyett valami jó könyvet lapozgatnál. Ha van valami igazán fontos hír, akkor azt úgyis hallod valakitől és annyi elég is, hidd el.

 

  1. Csempéssz vissza valamit a régi életedből!

Ez lehet tárgy, szokás vagy étel. Persze nem muszáj mindig egy teljes angol reggelivel kezdened a napod, de főzzél valamit, ami a korábbi lakhelyed tradicionális étele volt. Ettől kicsit olyan érzésed lehet, mintha még mindig ott lennél. De már az is sokat segíthet, ha a régi lakásodból átmenekítesz valami emléket. Lehet ez egy kép, apró tárgy, amit ott vettél vagy bármi.

 

  1. Keresd fel a barátaidat!

Akár hónapokról vagy évekről van szó, könnyen megeshet, hogy a baráti kötelékek átalakultak. Mindenképpen keresd fel a barátaidat, üljetek be egy teára, kávéra és meséljétek el egymásnak, hogy mi történt veletek. Hidd el, ez más, mint egy skype-os beszélgetés. Klassz, hogy vannak új barátaid külföldön, de ne felejtsd el a régieket a régi életedből!

 

  1. Fedezd fel az új életed előnyeit!

Biztos klassz volt a külföldi életed, és hiányozni is fog. De nézd az új életed napos oldalát, ha eddig győzött volna rajtad a búskomorság. Bárhol megszólalsz magyarul, mindenki megérti. Sétálhatsz a Duna parton vagy a Margitszigeten és valld be magadnak, sehol nincs olyan jó rántott hús, mint itthon. Klassz programokról maradtál le, amíg te külföldön voltál, így vesd be magad és vedd fel a ritmust!

 

  1. Tervezd meg az utazásod!

Még haza se költöztél, de már visszamennél? Semmi vész, ne ülj otthon túl sokat, tervezd meg az utazásodat, hogy minél előbb legyen mit várni. Az biztos, hogy egy hétvégi kiruccanás külföldön feldobja az otthoni életed egy jó időre. Sőt, nem is kell, hogy átlépd a határt, csak szakadj ki a mókuskerékből.

A bejegyzés trackback címe:

https://tamasyzsofi.blog.hu/api/trackback/id/tr5312819696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása