Utazz olyan stílusosan, mint Audrey Hepburn!
2017. augusztus 23. írta: Zsófia Tamásy

Utazz olyan stílusosan, mint Audrey Hepburn!

 

audrey_hepburn_and_gregory_peck_on_vespa_in_roman_holiday_trailer.jpg

A világhírű színésznő rengeteg időt töltött utazással, hogy a különböző filmek forgatásaira eljuthasson. „Bőröndből élek”- mondta egyszer, és mi el is hisszük neki. Gyakran ingázott Róma, Svájc és Los Angeles között. Még ha sűrűek is voltak a napjai, azt mégsem engedte meg magának, hogy flip-flopsban szálljon fel a repülőre. Íme a bájos Audrey utazós stílus tippjei.

  1. A macerás pakolás rendszerezve

Ha Audrey egy film forgatása miatt utazott, csaknem 52 bőröndöt pakolt be és az abszolút praktikusság végett listát írt arról, hogy melyikben mi van. Táskába bepakolni időigényes. Először is készíts egy listát azokról az eseményekről, amin meg fogsz jelenni vagy  különböző programokról, amin részt fogsz venni . Hogy ne az egész ruhatáradat próbáld begyömöszölni a táskádba, állíts össze komplett outfiteket az egyes alkalmakhoz (még a kiegészítőket is írd hozzá!).

 

  1. Öltözz fel az isten szerelmére!

Ha repülőgépen utazol, fő a kényelem, nem kell úgy kiöltöznöd, mintha egy vacsora party-ra lennél hivatalos, de ne is úgy jelenj meg, mint aki a strandra készül. Audrey mindig megadta a módját mindennek, így ha utazásról volt szó, egy kényelmes farmer, fehér ing vagy V-kivágású blézer mindig nyerő párosítás volt nála. Ha shortra, strandpapucsra és haspólóra esik a választásod akkor dideregni fogsz a felhők között, a légkondis repülőn. Ne felejtsd el, a mackó nadrágnak és sportcipőnek az edzőteremben a helye, nem a fedélzeten. Vagy mi van, ha esetleg a Nagy Ő-vel a repülőtéren találkozol és te komolytalan felszerelésben feszítesz? Akkor oda az első kitűnő benyomás.

 

  1. Szükséges jó a fedélzetre

Egy jó fejhallgató élmény mentő lehet. Nem, nem muszáj pont akkor használnod, ha barátokkal utazol, akkor eléggé antiszociálisnak könyvelnének el. De mi van akkor, ha üvölt a 26. sorban egy gyerek, vagy egy roppant idegesítő bőbeszédű nénike ül melletted? Ha Audrey élne, akkor biztosan imádta volna az iPod-ot, hogy a kedvenc jazz számait hallgassa.

Ne hagyd otthon az olvasnivalót se! A Wizz-air ingyenes kiadványaival is jól el lehet ütni az időt, de mi lenne, ha belevágnál abba a könyvbe, amibe már nagyon régóta szerettél volna?

Kasmír pokróc. Legalábbis valami fantasztikus tapintású puha takaró, amit könnyedén magad köré teríthetsz. Minden modell, divat szerkesztő és még Audrey is magával cipelt egyet, hogy kényelmesen és otthonosan érezze magát a forgatások alatt és a fedélzeten egyaránt.

 

  1. Használd ki az időt egy kis…

…meditálásra. Vagy legalábbis hunyd be a szemeidet és lélegezz mélyen. Főleg akkor, amikor felszáll a gép és a pillangók röpködnek a gyomrodban. Állj meg egy pár percre és élvezd az utazást! Szerezz előnyt abból, hogy több száz vagy ezer kilométerre vagy az otthonodtól, a mindennapi életedtől és senki sem találhat rád.

…dolgozz a hobbidon. Írd meg a következő cikkedet a blogodra, vagy hódolj a rajzolásnak. Georgia O’Keeffe egészen 60 éves koráig soha nem ült repülőn. Így maga a repülés és a felhők látványa lenyűgözte, olyannyira, hogy a repülései alkalmával született meg a „Felhők felett” vízfestékkel megfestett képsorozata.

És hogy mit csinált a repülési idő alatt Audrey? Természetesen szerelmes leveleket irogatott.

 

  1. Legyen kóser amit eszel!

A hosszú repülő utakon felszolgálnak melegételt és Audrey ilyenkor mindig vegetáriánus vagy Kosher választékból kért, annak ellenére, hogy ő mindenevő volt. Ugyanis ezeknél az ételeknél különösen figyelnek a frissességre és egészséges alapanyagokra, így gyakran adnak gyümölcsöt, salátát és teljes kiőrlésű pékárukat. Az sem árt, ha felviszel valami otthonról becsomagolt ételt. Egy pulykás szendvics angol mustárral, salátával, teljes kiőrlésű kenyéren és néhány szem mandula, almával vagy naranccsal sikkes megoldás.

 

forrás: What would Audrey do? c.könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://tamasyzsofi.blog.hu/api/trackback/id/tr8012773612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása