Ha az élet citrommal dob meg...- tippek otthonmaradásra
2020. március 15. írta: Zsófia Tamásy

Ha az élet citrommal dob meg...- tippek otthonmaradásra

ke_p.JPG

Ma és holnap, és holnapután, szóval még hetekig valószínűleg sokan fognak otthon maradni. Lehet, hogy ebből hónapok lesznek, ki tudja. Mot egy emberként kell lefékeznünk magunkat, és visszavonulót fújni a csigaházunkba. Na de mit tehetünk, hogy az otthonmaradást ne kínnak, hanem kisebb vakációnak éljük meg? Igen, az introvertáltak szeretnek otthon maradni, és most kicsit neked is meg kell szeretned. Legalábbis úgy tenned, mintha.

1. Staycation máshogy

Staycation, azaz stay “maradni” és vacation “vakáció”. Sokaknak ellentmondó ez a két szó, pedig otthon is lehet úgy tenni, mintha nyaralnánk. Itt a jó idő, kiülhetünk napozni, ha kell kabátban, ez még az immunrendszerünknek is jó. Leporolhatjuk a könyvespolcot, és elkezdhetjük olvasni azokat a könyveket, amiket már évek óta csak tologattunk. Készíthetünk egy pohár Malibu-t, csak élvezetből, sajnos az alkohol nem pusztítja el a vírust. De ezek csak a nappali programok, este jöhet a sorozat és filmnézés, most ki lehet maxolni a Netflix előfizetésünket. 

2. Hass, alkoss, gyarapíts

Aki igazán elszánt, az számbaveszi, hogy hol tart a karrierjében, és miben tudna fejlődni. Ma már rengeteg online kurzus elérhető, számos akár ingyen is. Böngésszük a Coursera-t vagy az Udemy-t, még az is lehet, hogy megtetszik egy terület, és karriert váltunk. Najó, nem ilyen gyorsan, de növeszthetünk még egy lábat anyagilag. Minden rosszban van valami jó, és ha tudatosan használjuk ki ezt az időszakot, akkor sokat tanulhatunk, alkothatunk. Belevágni egy új nyelv tanulásába, gyakorolni, felfedezni egy új hobbit, kísérletezni a konyhában, és befejezni a kertünk átalakítását. 


3. Tavaszi nagytakarítás

Amúgy is épp itt az ideje egy óriási takarításnak. Pakoljuk el a téli ruhákat, vegyük elő a tavaszi-nyári holmikat és különösképpen vegyük elő a mackónadrágot és felsőt. A következő időszakban több benti, mint kinti ruhára lesz szükségünk. De a gardróbrendezés nem minden, ott vannak még azok a fiókok, amik főleg süllyesztőként funkcionáltak, és még a legmerészebb álmainkban sem nyitottuk ki. Kiömlő papírhalmazok, kacatok, minden lakásban van egy ilyen hely. Vegyünk egy mély levegőt, és rakjunk rendet.

4. A test a lélek temploma, tartsuk karban

Vitaminok, A, B, C, és a társaik. Az edzőtermek most pakolópályán, így van egy gyönyörű indokunk, hogy miért ne mozogjunk. De mondok még jobbat: mozogjunk magunkért, és hogy az önkéntes otthonmaradás során se lustuljunk el. Lehet (én biztos) időnként kicsit pánikba esve eltüntetek egy tábla csokit, aminek a hátsóm látja kárát. Szóval termeljük azokat az endorfin hormonokat, és menjünk ki a szabadba, ez is erősíti az immunrendszert, növeli a jókedvet, és még a testünkért, egészségünkért is teszünk. Otthon maradni nem azt jelenti, hogy a négy fal közt gubbadunk. 

5. Az élet értelme és más marhaságok

Mikor, ha nem most kérdőjelezzük meg azokat a dolgokat, amik eddig természetesek voltak. Gondoljuk át, hogy ha egyszer ebből a vírusos helyzetből kimászunk, mit fogunk máshogy csinálni. Remélem, hogy nem lesz minden ugyanolyan, mint volt. Átgondoljuk, hogyan csökkentsük az ökolábnyomunkat, hogyan ne égessük tovább a Föld tartalékait. Mert lássuk be, ez egy hatalmas felkiáltójel a Földtől, hogy elég volt. Mindenki álljon le, álljon meg, a bolygónk lélegezni akar. Még az is lehet, hogy a nagy filozofálgatás során eljutunk arra a pontra, hogy mi az élet értelme. Szerintem nem sok, de ne is időzzünk sokat a kérdésen, inkább dobjunk be egy mosást. 

Te mivel fogod tölteni az otthonmaradós napokat, heteket? 

 

Már követsz Instagramon? Még nem? Akkor itt megteheted. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamasyzsofi.blog.hu/api/trackback/id/tr7815523926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása